12 Kasım 2007 Pazartesi

Devotee Nedir ?


Bu kavram Yunan Kültüründe Amelotatizm, günümüzde "Devotee" ve "Wannabe" olarak geçiyor.
Yukarıdaki linkte "devotee" şairlerin ;William Browne (1590-1645) ve Lord George Gordon Byron (1788-1824) 'ın engelli bayanlara yazdığı aşk şiirleri var.



Ameloteism : Kişinin karşı cinsteki bazı engellerden veya organların olmamasından (özellikle kol-el, ayak-bacak) hoşlanması. Bu durumu cinsel açıdan çekici bulmasıdır.



Devotee : Engelli bireyden hoşlanan


Wannabe : Engelli birey gibi yaşamaktan hoşlanan anlamına geliyor. Bazı kaynakları karıştırdım da bu ne bir sapıklık olarak adlandırılıyor ne de bir hastalık. Bu tamamen kişinin ayak fetişisti olması, naylon çoraptan, kadın veya erkek iç çamaşırından hoşlanması, parfüm kokusunun daha da çekici gelmesi gibi, yani cinsellik dürtüsünün harekete daha aktif olarak geçebilmesini sağlayan bir olgu. Fetişizm konusunu da içine alan bir Parafili. Yabancı kaynaklı birçok siteye ulaştım bu arada. Web sitelerinden tutunda yahoo-msn gibi grupları da içeren birçok site buldum. İstenmesi halinde buraya yazabilirim.



Milo'nun Venüs'ü Amelotatismus (Yunanca'da, kolları bulunmayan engellilere karşı cinsel zaafı bulunanlara verilen bir addır). Bilim dünyası bunun sapıklık mı, fetisizm mi yoksa normal, fakat çok ender bulunan bir dürtü mü olduğuna hala karar verememiştir. Amelotatizm kamuoyunca bilinen bir kavram değildir. Amerika'da bunun organizasyonunu yürüten gruplar bulunmasına karşın, Almanya ve Avrupa ülkelerinde bu tür girişimler bulunmamaktadır. Çünkü kolsuz engellilerle iletişim kurup, ilişkiye girmeye çalışanların sayısı düşüktür. Bunlara bağlı olarak konuyla ilgili internet siteleri de çok azdır.
Amelotatismus (Yunanca'da, kolları bulunmayan engellilere karşı cinsel zaafı bulunanlara verilen bir addır). Bilim dünyası bunun sapıklık mı, fetisizm mi yoksa normal, fakat çok ender bulunan bir dürtü mü olduğuna hala karar verememiştir. Amelotatizm kamuoyunca bilinen bir kavram değildir. Amerika'da bunun organizasyonunu yürüten gruplar bulunmasına karşın, Almanya ve Avrupa ülkelerinde bu tür girişimler bulunmamaktadır. Çünkü kolsuz engellilerle iletişim kurup, ilişkiye girmeye çalışanların sayısı düşüktür. Bunlara bağlı olarak konuyla ilgili internet siteleri de çok azdır.


Hiç yorum yok: